اقامت ترکیه

اقامت ترکیه

 

ویزا انواع مختلفی دارد که براساس هدف اعلام شده از سوی شما و ارائه مدارک برای اثبات آن صادر می‌شود. ویزاهای رایج عبارتند از:

 

 

  • ویزای توریستی
  • ویزای دانشجویی
  • ویزای تجاری
  • ویزای ‌پژوهشی
  •  
  • قانون عدم امکان تمدید ویزا برای ویزاهای توریستی و ویزاهای کمتر از ۶ ماه اعتبار است، البته در مواردی خاص مانند مشکلات پزشکی این کار انجام می‌شود.

به طور کلی در بیشتر کشورهای جهان اشخاصی که برای اقامت اقدام می کنند تا ۵ سال اقامت موقت دریافت می کنند و پس از سپری نمودن ۳ تا ۵ سال می توانند درخواست اقامت دائم کشور مورد نظر را بکنند با توجه به اینکه قوانین کشور ترکیه از قوانین فرانسه اقتباس شده است اشتراک هایی در خصوص این قوانین وجود دارد و در مورد قوانین اقامتی نیز همین حد ۳ الی ۵ سال وجود دارد البته در صورتیکه شما آذری زبان باشید می توانید از امتیازات ویژه ای که می تواند شامل تسریع در امور اقامت دائم نیز باشد برخوردار گردید.

  درحال حاضر عملی ترین روش اخذ اقامت دائم ترکیه برای ایرانیان  گرامی  ، دریافت اقامت از طریق ثبت شرکت بازرگانی، تولیدی، صنعتی و سپس اخذ مجوز کار می باشد.

 

              انواع اقامت در ترکیه

  •                    اقامت توریستی ۹۰ روزه بدون ویزا ترکیه
  •                    اقامت توریستی ۶ ماهه ترکیه
  •                     اقامت تحصیلی و دانشجویی ترکیه
  •                    اقامت کاری ترکیه
  •                    اخذ اقامت از طریق ازدواج با شهروند ترک
  •                    اقامت از طریق خرید ملک و مستغلات در ترکیه
  • اقامت توریستی ۹۰ روزه بدون ویزا ترکیه

مدت این اقامت ۹۰ روزه یعنی ۳ ماه می باشد برای این نوع اقامت نیازی به ویزا نمی باشد ( البته برای ایرانیان) و شما می توانید در کشور ترکیه به مدت ۳ ماه در سال بدون نیاز به ویزا یا اجازه اقامت بدون هیچ مشکلی ساکن شوید. توجه داشته باشید با این نوع ویزا اجازه هیچ کاری مثل دادوستد و کار یا تحصیل در ترکیه را نخواهید داشت.

 

  • اقامت توریستی ۶ ماهه ترکیه

چنانچه متقاضی خرید ملک در ترکیه هستید، این نوع اقامت در حال حاضر تنها راه حل اخذ اقامت بلند مدت تر در ترکیه برای ایرانیان می باشد. البته سند ملک دلیلی برای اخذ این نوع اقامت نبوده و پلیس ترکیه مستندات دیگری را برای اعطای آن مطالبه خواهد نمود. اما طبق آخرین اخبار حاصله از پارلمان ترکیه، وکلای گروه اگما به شما این نوید را می دهند که آپریل ۲۰۱۴ زمان اجرایی شدن قانون پیشتر تصویب شده ایست که طبق آن حقوق سایر اتباع خارجی نظیر ایرانیان در اخذ اقامت بواسطه خرید ملک، محترم شمرده شده و بموجب آن ایرانیان گرامی موفق به اخذ اجازه اقامت حداقل یکساله با در دست داشتن سند مالکیت خود خواهند شد.

  • اقامت تحصیلی و دانشجویی ترکیه

برای گرفتن این نوع اقامت باید ابتدا درآزمون تومر شرکت کرده و مدرک تومر را بگیرید. با داشتن این مــــدرک شما در کمتر از ۳ ماه می توانید اقامت دانشجویی در کشور ترکیه را فراهم کنید. البته اخذ پذیرش از موسسات آموزشی نیز پیشاپیش ملاک اعطای این نوع اقامت خواهد بود. این روش اخذ اقامت برای آنانی که قصد اقامت قطعی در ترکیه را دارند نیز موکدا توصیه می گردد. برای گرفتن این نوع اقامت  ابتدا باید در آزمون تومر (مرکز آموزش زبان ترکی) شرکت کرده و مدرک تومر را بگیرید. با اخذ این مدرک شما می توانید برای تحصیل در یکی از دانشگا های ترکیه و به تبع آن اقامت دانشجویی اقدام نمایید.

  • اقامت کاری ترکیه

کسب اقامت کاری در ترکیه به ۲ صورت کارفرما و کارگری ممکن خواهد بود. عموم خارجیان از جمله ایرانیان با ثبت شرکت در ترکیه و اخذ مجوز کار واجد شرایط اخذ اقامت یکساله به عنوان کارفرما بوده و این نوع اقامت در سالیان بعد با بازه های ۲ ساله تمدید خواهد شد. مجددا لازم بذکر است که در حال حاضر این روش، بهترین و عملی ترین روش اخذ اقامت دایم ترکیه برای ایرانیان می باشد. اخذ اقامت کاری از نوع کارگری مستلزم این است که یک شرکت در کشور تـــــــرکیه از شما دعوت به همکاری نماید به شرطی که با این تخصص که از شما دعوت به کار شده هیچ شهروند ترکی در آن زمان طبق استعلام اداره کـــار ترکیه بیکار نباشد. با ملاحظه این نکته می توان این گونه اعلام نمود که در حال حاضر شانس پیدا کردن کار و اخذ اقامت کاری از این دست در ترکیه برای کلیه خارجیان بالا نیست.

 

  • اخذ اقامت از طریق ازدواج با شهروند ترک

در این صورت فرد، دفترچه اقامت یک ساله دریافت مینماید. این اجازه اقامت هر سال تمدید میشود و پس از سه سال از تاریخ ازدواج فرد میتواند تقاضای تابعیت ترکیه را نماید. روند قبول تابعیت  وی و گرفتن پاسپورت ترکیه توسط متقاضی حداقل یکسال از تاریخ تقاضای تابعیت بطول میانجامد. مهمترین فاکتور در این مورد واقعی بودن این ازدواج است.

 

  • اقامت از طریق خرید ملک و مستغلات ترکیه

به دنبال تغییراتی که در سال ۲۰۱۲ در خصوص فروش املاک و مستغلات در قوانین ترکیه بوجود آمد سرانجام قانون اعطای اجازه اقامت به خارجیانی که در ترکیه اموال غیر منقول (شامل املاک و مستغلات) خریداری میکنند نیز به تصویب رسید و در تاریخ ۱۱ آوریل ۲۰۱۳ در روزنامه رسمی منتشر و برای اجرا به سازمان های مربوطه ابلاغ گردید. مطابق بند ب ماده ۳۱ این قانون به اتباع خارجی که در ترکیه املاک و مستغلات خریداری می نمایند دفترچه اقامت داده میشود. این دفترچه تا زمانی که صاحب آن،  ملک مربوطه را در تملک خود داشته باشد هر ساله تمدید میشود و پس از ۸ سال دارنده آن میتواند اقامت دائم ترکیه را دریافت نماید.

    مزایا داشتن اقامت ترکیه

۱ -امکان دریافت اقامت دائم و پاسپورت کشور ترکیه

۲- تجارت آزاد و به دور از تحریم در سراسر جهان

۳- افتتاح حساب های بین المللی بانکی در بانکهای سراسر جهان

۴- دریافت تسهیلات، وام، جهت خرید مستغلات وسایل نقلیه و … با بهره بسیار پایین( ۱ تا ۴ درصد)

۵- زندگی در یک کشور امن دنیا

۶- امکان تحصیل ارزان در دانشگاههای کشور ترکیه ( در مقایسه با فردی که با اقامت ایران برای دانشگاه کشور ترکیه اقدام می نماید هزینه پرداختی شما بسیار ناچیز خواهد بود

۷- امکان گشایش اعتبار ( LC ) بدون محدودیت

۸- تسهیلات و سهولات در خصوص اخذ ویزا از کشورهای اروپا و آمریکا ( برای فردی با پاسپورت ایران اخذ ویزای آمریکا بسیار مشکل است اما در صورتی که شما کارت اقامت ترکیه را دارا باشید با داشتن موجودی حساب بانکی در حدود ۲۰ هزار دلار به راحتی می توانید برای ویزای آمریکا اقدام نمایید و احتمال رد شدن درخواست ویزای شما بسیار پایین است)

۹- امکان مدیریت شرکت بر بستر اینترنت از ایران و یا سراسر جهان

۱۰- امکان دریافت شماره های بین المللی تلفن در ترکیه برای تجارت شما